By

Pani učiteľky hrdinkami, zachraňujú životy

Pedagogičky z našej Materskej školy na Bancíkovej 2 spolu s pani riaditeľkou Jankou Bolebruchovou absolvovali počas letných prázdnin Kurz prvej pomoci. Dozvedeli sa tam, čo robiť keď nastane náhly stav či úraz, ako zastaviť krvácanie či ako správne odstrániť cudzie teleso v dýchacích cestách. Školenie pozostávalo z teoretickej, praktickej časti a skúšky z poskytovania prvej pomoci. Tú úspešne spravili všetky pani učiteľky a podľa slov ich školiteľa Arpada Esztergalyosa si počínali výborne. Certifikát, ktorý získali, im bude platiť päť rokov.

Podľa učiteľky Ivky bol tento deň pre ňu veľmi poučný a najviac ju potešila možnosť vyskúšať si nadobudnuté vedomosti dostatočným praktickým nácvikom. Popoludní si totiž v rámci praktickej časti všetky účastníčky vyskúšali za pomoci figurín, trenažérov a ďalších pomôcok resuscitáciu, defibriláciu, ale i Rautekov hmat, Heimlichov i Gordonov manéver. Potvrdil to aj aj samotný školiteľ, keď povedal že: „Praktický nácvik je na získanie zručnosti skutočne nevyhnutný a v žiadnom prípade ho nemôže nahradiť len teoretická prednáška.“

Naša škôlka opäť dokázala, že je pripravená riešiť neštandartné situácie a už teraz je jasné, že to urobí najlepšie ako vie.

IMG_20150707_151307 IMG_20150707_162459 IMG_20150707_151608